Българите доминираха в първия кръг на Източно-Европейския шампионат по мотокрос в Серес, Гърция. В събитието се включиха 27 наши състезатели, а участниците бяха от шест държави - Гърция, Македония, Сърбия, Черна гора, Румъния, Черна гора и България. В клас 65 куб.см. шампион стана Кристиян Иванов - КТМ, а втори в класирането и първи подиум записа друг наш сънародник-Димитър Грозданов с КТМ.

В клас 85 куб.см. миналогодишният шампион Хакан Халми (Бъл) стартира с победа и в двата манша, а след него останаха още двама родни състезатели - Момчил Иванов с КТМ и Станислав Цеклеов с Кавазаки. 

В клас МХ2 след оспорвано каране Йоргос Арванитис (Гър) и Майкъл Иванов (Бъл) спечелиха по един манш, но за победител в крайното класиране бе определенен представителят на домакините, тъй като той триумфира във втория манш. Трети се нареди Валентин Роглев с КТМ.

Същата ситуация зрителите видяха и в сладващия клас – МХ1, където Тодор Тотев с Хонда и Адриан Радуца (Рум) си размениха по една победа, но родният ни представител отново остана втори, заради същото правило, което дава предимство на победителя във втория манш. В случая това бе Радуца.
В клас МХ Теодор Гигов с Кавазаки стана шампион, а Юлиян Райчев се нареди след него. При ветераните в този клас отново имаше българска доминация. Веселин Малинов с Ямаха стана шампион.

В отборното класиране за първия кръг на Източно-Европейския шампионат България е на първо място с пълен актив от 125 точки, пред Гърция – 114 т. и Македония – 64 точки.

Следващият старт от календара на шампионата е на 13 април в Турция на писта „Хайраболу”. Феновете на мотокроса в България пък ще могат да се насладят на силните емоции на живо още тази събота и неделя, когато е републиканския шампионат на мотополигона в с.Порой, до Поморие.