Петър Ценков ще участва в Рали Дакар 2013 със специално подготвен състезателен автомобил Опел Антара RR. Навигатор на Ценков ще бъде един от най-опитните в спорта - Иван Маринов.

Също така, в един отбор с българския тим ще бъде чилиецът Раул Даниньо, навигиран от Хавиер Бланко. Състезателните машини Опел Антара са проектирани и създадени от известния унгарски състезател и конструктор Балаш Жалай, който е и представител на Рали Дакар за Източна Европа. По време на тестовете в Унгария през миналата седмица бяха изминати над 1000 км и бяха направени много важни и необходими настройки.

Автомобилите и резервните части за сезона вече са закупени и по този начин е осигурено участието на три важни състезания през сезона Silk Way Rally, Balkan Breslau Rally и Рали Мароко.

Безспорно връх на сезона е участието на Рали Дакар 2013, където трябва да се прояви натрупаният опит от състезателите и механиците. Интернационалният тим ще бъде ръководен от Мартин Марков, а сервизният камион ще бъде управляван от механика Христо Николов.