Несломим дух и борбеност демонстрира родният офроуд състезател Петър Ценков. Днес той ще потегли от старта на последния състезателен етап в дебютното си участие на "Рали Дакар". Участието на Ценков бе поставено на карта вчера, когато състезателят претърпя неприятна повреда в управлението на своята машина (счупен кормилен прът) и бе принуден да ремонтира четириколката си в полеви условия, гласи информация от българския репортерски екип, отразяващ тазгодишното рали в Аржентина и Чили.

Повредата преди началото на вчерашния състезателен преход от Сан Хуан до Кордоба забавя Ценков опасно много, като това дори може да доведе до дисквалификацията му. След като отстранява проблема състезателят продължава по трасето, но с изоставане от над 4 часа зад първите финиширали. За да успее да избегне престъпване на времевия лимит за прекосяване на специалния етап и свързващото трасе Ценков дори пропуска някои от контролите, за което ще получи допълнителни времеви санкции.

За успешното му завършване заслуга има и репортерският екип, който „подкрепя" пилота с две туби бензин, след като зареждащата станция вече е напуснала контролната точка.

Справяйки се с най-тежкото си премеждие до този момент Ценков си заслужи правото да бъде един от 14-те пилоти, които днес ще имат шанса да пресекат финалната линия в Буенос Айрес./БЛИЦ