Победителят в Гран При на Испания Фернандо Алонсо беше много щастлив след триумфа пред собствена публика на пистата "Каталуня". Испанският пилот обаче сподели върху какво още трябва да работят във Ферари, за да запазят високото темпо и да продължат възходящата линия.

"Може би още по отношение на представянето на колата - да, доволен съм. Въпреки, че трябваше да спечелим шампионата още през 2010, когато в Абу Даби поведохме пред Себ с 8 точки. Там изгубихме и не можем да променим нищо. Миналата година не спечелихме - изоставахме с една секунда, но успяхме да се борим до състезанието в Бразилия. Тази година имаме пакет, с който все още сме най-бързи, но работим по него", коментира Алонсо.
 
"Определено днес пакетът бе конкурентен. Не сме най-бързите в единична обиколка, може и да не записваме най-доброто време в състезанието, но правим фантастични питстопве, стартове, деградация на гумите... Много са съставките за конкурентна кола, която да може да се бори в шампионата. От доста години във Ферари сме най-уверени, но не сме доволни от представянето. Искаме добра и агресивна програма за развитие за следващите състезания", сподели още испанецът.