Рали "Твърдица-Елена" се отлага. Това съобщиха от Автомобилна федерация на България преди минути: "Със съжаление ви информираме, че Рали "Твърдица-Елена" 2020, част от българския и сръбския рали шампионат, се отлага. Решението за отлагане на състезанието е взето поради въвеждане на нови противоепидемични мерки от 10 юли 2020 г. и поредното усложняване на обстановката в страна. При първа възможност ще приложим информация на кои дати ще бъде проведено". 

БЛИЦ информира преди дни за сигнала до Красен Кралев от създателя и главен организатор на ралито Георги Гвоздейков. Той уведоми спортния министър за редица нарушения и нередности, съпътстващи 16-ото издание на надпреварата, която беше планирана за 17 и 18 юли. 

Преди дни Гвоздейков обясни, че действията на кмета на Община Твърдица Атанас Атанасов водят към провал на 16-ото издание на ралито. "Резултатът от тези ваши действия е повече от налице. Затова пък вие си избрахте организатори с големи традиции във въвеждането на хаос, дори и проваляне на рали, които видимо полагат усилия в екип с вас да съсипят и шестнадесетото издание на Рали Твърдица-Елена 2020", написа преди дни Гвоздейков, който заедно с екипа си организираха отлично състезанието в продължение на 15 години.
 
В следващите дни той възнамерява да разкрие още много нарушения.