Ферари ликува! Себастиан Фетел постигна първа победа във второто състезание през сезона. Четирикратният световен шампион във Формула 1 спечели Гран при на Малайзия. По-добрата стратегия на "черните кончета" позволи на германеца да завърти най-бързо 56-те обиколки на "Сепанг".

Актуалният първенец на планетата Люис Хамилтън с Мерцедес остана втори, въпреки че тръгна първи. Съотборникът му Нико Розберг пък допълни призовите места.

Можем спокойно да кажем, че рискът, който Ферари пое в самото начало на състезанието, се оправда. Тогава се наложи влизането на колата за сигурност. От Мерцедес решиха да се презастраховат и вкараха Хамилтън и Розберг в бокса. В хода на състезанието обаче стана ясно, че са сбъркали.

А това позволи на Фетел да постигне първа победа за отбора си от 12 май 2013 година, когато Фернандо Алонсо спечели Гран при на Испания. Освен това първо място номер 40 във Формула 1 за германеца му донесе и първи успех от 24 ноември 2013-а, когато триумфира в Бразилия.

Алонсо не завърши въпреки усилията, които положи да се завърне на пистата след тежката катастрофа по време на тестовете в Барселона. Испанецът стартира под номер 18, но проблем в двигателя го извади от състезанието след едва 21 обиколки. Другият Макларън с Дженсън Бътън в кокпита пък издържа до 41-ата обиколка. Състезанието приключи предсрочно още за Маркус Ериксон от Заубер (3) и Пастор Малдонадо от Лотус (47).

2_13.jpg