Шесткратният и актуален световен шампион Люис Хамилтън спечели квалификацията за място преди Гран При на Щирия, втори старт от сезона във Формула 1. Заради проливния дъжд третата свободна тренировка бе отменена, а началото на квалификацията отложено с 46 минути, преди все пак тя да се състои.

Британецът записа най-добро време от 1:19:273 под дъжда в Австрия, като в тежките условия на пистата „Ред Бул Ринг” изпревари холандеца Макс Верстапен. Пилотът на Ред Бул се завъртя в края на последната си обиколка.

Карлос Сайнц с Макларън ще стартира утре трети, докато победителят от първото състезание и съотборник на Хамилтън в Мерцедес Валтери Ботас ще започне четвърти.

Десетката допълниха Естебан Окон с Рено, Ландо Норис с Макларън, който обаче ще потегли с 3 места по-назад поради наказание, Алекс Албон, Пиер Гасли, Дани Рикардо и германският пилот на Ферари Себастиан Фетел, а неговият съотборни Шарл Льоклер остана 11-и. Това е нов провал за Скудерията, след като миналата седмица Фетел стартира от 11-ата позиция.  

Ето и стартовата решетка за състезанието утре: