Финландският пилот Кими Райконен не е загубил надежди, че ще продължи да бъде част от екипа на Ферари и през следващия сезон във Формула 1. През настоящата кампания Айсмен не се представя на ниво и отпадна в Гран при на Унгария през уикенда заради техническа повреда. Финландецът има само 76 точки в актива си, докато съотборникът му Себастиан Фетел, триумфирал в Унгария, е със 160 точки.

„Разочарован съм. През миналата година имаше разочарования, има и сега. Сигурен съм че през този сезон можем да поддържаме много по-висока скорост. Просто постоянно се появяват проблеми тук и там, допускат се грешки и ние не можем да покажем реалния си потенциал“, сподели Райконен, чийто договор с „черните кончета” е до края на тази година.

„Ако не разполагах с нужната скорост, нямаше да бъда във Ферари. Ще спра с Формула 1, когато усетя, че вече не съм толкова бърз или пък страстта ми е изчезнала. Ако ситуацията беше различна, просто нямаше да дойда тук, а щях да си стоя у дома. Когато гледате крайния резултат, нещата никак не изглеждат страхотни. Ние обаче сме много далеч от бедствието, което беше миналия сезон, при всичките ни грешки и проблеми“, допълни Айсмен.