Пилотът на Лотус Кими Райконен не остана особено очарован от представянето си в тренировките преди Гран при на Монако. Във втората сесия той даде шесто време.

“След втората тренировка в Монако се чувствам малко по-доволен, за разлика от сутринта. Променихме някои неща по колата между двете сесии, от което положението се подобри. Все още има някои области, които да оправим, но като цяло представянето ни се засилваше с всяко излизане. За да стигнем до полпозишъна, колата ще трябва да е по-бърза и аз да карам по-добре, а после ще видим", коментира Райконен.

"Все още имаме проблеми с гумите. Не усетих някаква разлика между двата типа, което говори, че не можем да ги използваме пълноценно. Ще се опитаме да оправим това за квалификацията и състезанието. Важното е, че колата се усеща добре, а и имаме няколко идеи как да я направим още по-силна. Ако се справим с всичко както трябва, ще имаме приличен резултат. Утре трябва да си запазим възможно най-предно място за стартовата решетка, ако искам да успеем в състезанието в неделя", допълни Райконен.