Ред Бул ще запазят пилотите си Даниел Рикардо и Даниил Квят за следващия сезон във Формула 1, но все още нямат договор за нов доставчик на двигатели. Това съобщи шефът на отбора Кристиан Хорнер.

Директорът е напълно убеден, че отборът ще се състезава през следващата година, въпреки че времето за споразумение с производител на задвижващи единици изтича. Четирикратните световни шампиони прекратяват взаимоотношенията с досегашния си доставчик на двигатели - Рено, и се оглеждат за други варианти. От Мерцедес бяха категорични, че няма да доставят двигатели на Ред Бул, Ферари също отказват на този етап. Единствено четвъртият производител - Хонда, е готов да предостави услугите си, но партньорът му Макларън наложи вето, защото има право по договор.

"И двамата ни пилоти имат договор. Рикардо има подписан нов, а Квят има опция. Даниил върши страхотна работа и стига ние да сме във Ф1, той ще е в колата ни догодина", заяви Хорнер.

На въпроса каква кола са направили за следващия сезон след като не знаят какъв двигател ще я задвижва, Кристиан отговори: "Имаме четири версии на болида, така че все някой двигател ще ни пасне. Сега чакаме музиката да спре, за да видим на кой стол ще сме седнали и има ли стол изобщо".