Съветникът на Ред Бул Хелмут Марко сподели, че е открил причината за проблемите, които изпитва четирикратният световен шампион Себастиан Фетел с новия болид RB10 от началото на сезона във Формула 1.

Марко смята, че пукнатина в шасито е причина за по-бързо износване на гумите в сравнение с тези на съотборника му Даниел Рикардо. Освен това стратегията на Фетел винаги се оказва по-лоша от тази на Рикардо, който успява да запази по-дълго гумите си и така финишира пред германеца.

„За да постига уникалния си стил на пилотиране, с който беше непобедим в последните четири години., Фетел има нужда от стабилна задна ос. Все още обаче заради промените новият турбо болид не може да бъде настроен по вкуса му и той не се чувства удобно в него", коментира Марко.

"Разследваме проблем със шасито на Фетел. Той и инженерите не намираха причина за драстично по-бързото износване на гумите спрямо Рикардо. При това става въпрос за същата кола и при разполагането на всички данни. Ще сменим болида на Себ, защото причината най-вероятно е пукнатина в зоната на окачването, водеща до износване при натоварване в завой”, допълни съветникът.