Ред Бул може да се оттегли от Формула 1, ако отборът не намери сигурен доставчик на двигатели за следващия сезон, съобщава motorsport.com.

„Има преговори с двете компании”, заяви пред ServusTV шефът на тима Кристиан Хорнер, визирайки разговори с Мерцедес и Ферари.

Преди известно време обаче босът на „сребърните стрели” Тото Волф категорично обяви, че не иска конкуренцията да бъде подсилвана и поради тази причина Мерцедес е отказал да доставя двигатели на Ред Бул. Ферари пък може да предостави на австрийския тим само по-стари и по-слаби двигатели.

„Те преговарят, но не и с нас. През лятото имаше разговори и тогава анализирахме предимствата и недостатъците, но нямаше конкретни преговори. През септември разговорите бяха приключени”, заяви Тото Волф.

„Крайното решение не е на Тото Волф, а на по-високите етажи на компанията”, отвърна пък на свой ред Кристиан Хорнер, който не изключва вероятността Ред Бул да напусне Формула 1.

„Собственикът Дитрих Матешиц ще вземе това решение. Зад кулисите има много разговори. Дори Бърни Екълстоун е загрижен, че Ред Бул може да не бъде част от Формула 1 следващия сезон. Дано имаме решение в следващия седмици”, каза още шефът на австрийския тим.

В края на 2008 година Хонда напусна Формула 1, а през 2009 година същото направиха БМВ и Тойота. През 2010 година Рено също оттегли ангажиментите си и остана само като доставчик на двигатели.