Френският автомобилен производител Рено, който доставя двигатели за отборите на Ред Бул и Торо Росо, съобщи, че обмисля оттегляне от Формула 1 заради щети по репутацията на компанията, нанесени след трудния старт на сезона.

В първото състезание от кампанията в Австралия в средата на месеца само по един пилот от тимовете на Ред Бул и Торо Росо успя да финишира, а двата отбора имаха куп проблеми с автомобилите си през целия състезателен уикенд. Сирил Абитебул, който е директор на Рено Спорт Ф1, потвърди информацията за възможно оттегляне.

"Разглеждаме внимателно всички варианти, включително и напускане на Формула 1. Ако се докаже, че участието ни вреди на репутацията на компанията, то бихме предприели такава стъпка", заяви той.

Възможно е обаче Рено да предприеме и ход в точно обратната посока, тъй като има информации, че от френския автомобилен гигант се интересуват от закупуването на съществуващ тим от Формула 1, чрез който отново да се върнат в най-престижната високоскоростна надпревара. За такива намерения косвено потвърди и шефът на Торо Росо Франц Тост. Той каза, че екипът му би изслушал много внимателно една такава оферта, тъй като това би било фантастична възможност Торо Росо да направи следващата стъпка в развитието си.