Даниел Рикардо беше най-щастливият човек в Канада снощи. Австралиецът спечели първата си победа във Формула 1, след като триумфира в Монреал още при седмото си състезание за Ред Бул. Минути след успеха при награждаването на подиума той призна, че е в шок и не може да опише чувството да си победител във Формула 1.

"В шок съм! Благодаря на всички в отбора, както и на феновете, които ме подкрепяха. Състезанието живна в последните 15-20 обиколки. Хамилтън отпадна, а Розберг беше бавен на правите. Чувството в момента е невероятно, признателен съм", коментира на брифинга след победата си Рикардо.

Търпението е било ключово за първия голям успех на пилота на Ред Бул. "Мъчих се много, докато задмина Чеко Перес. Той също има добра кола и на правите нямаше как да го задмина, а на завоите ме затваряше добре. Накрая обаче видях негова слабост на последния шикан и след това на завой 1 вече можех да го мина и да видя Нико. Няколко обиколки по-късно намерих вярното място за използване на DRS системата и така дойде победата", анализира Даниел Рикардо.