Италианският пилот на Ямаха и седемкратен световен шампион в кралския клас Валентино Роси заяви, че е бил предаден от своя съперник в MotoGP през миналия сезон, след като е бил подлъган да вярва, че Марк Маркес е негов фен преди да се стигне до проблемите между тях. Отношенията между двамата се развалиха през миналия сезон, когато Роси обвини Маркес, че кара с цел да помага на Хорхе Лоренсо в неговите амбиции да спечели титлата в заключителната част на сезона. Напрежението ескалира по време на станалото световно известно състезание на пистата "Сепанг", когато двамата се удариха и Маркес падна.

Според италианеца враждата между двамата е станала още по-болезнена, имайки предвид страхотните отношения, които Роси имаше с Маркес, който беше обявил сам себе си за един от най-големите фенове на Доктора.

"Аз заблудих себе си и позволих на Маркес да ме излъже. Той наистина ме предаде. Той каза, че е мой фен, но всичко това беше лъжа. Наистина почти му бях повярвал и бях готов да се състезавам с него по трасетата, давайки 100 процента от себе си. На пистата "Аасен" обаче разбрах, че той ми е приятел само и единствено, когато ме победи", заяви емоционално Роси.