Настроението в отбора на Мерцедес след Гран при на Индия бе повече от минорно. Нико Розберг остана на 11-о място и не успя да влезе в зоната на точките, докато серия технически проблеми оставиха Шумахер на 22-а позиция.

"11-о място е възможно най-лошата позиция. Хем си до точките, хем не получаваш такива. За нас следобедът беше много тежък. Тръгнах с нови гуми с надеждата това да ми даде известно предимство. Дори и с тях обаче нямах необходимата скорост. Вместо да се боря за предни позиции трябваше да се защитавам от пилотите зад мен. Времената са трудни за нас, но се учим и си вадим поуки за следващата година, което е положително", бе коментарът на Розберг след старта в Индия.

Седемкратният световен шампион Михаел Шумахер също нямаше поводи за радост.

“За мен състезанието приключи почти веднага след старта. Тръгнах от 14-а позиция, но спуках гума и трябваше да вляза в бокса. Така всички надежди да се боря за точки се изпариха. Темпото ми беше сравнително добро, но нямаше как да изпреваря толкова коли пред мен. После дойдоха и другите проблеми с колата и всичко стана един кошмар”, завърши Шумахер.