Варненският автомобилен пилот Тодор Славов и неговият навигатор Добромир Филипов ще се конкурират със седем екипажа в стартиращото в петък Рали Турция. Надпреварата е първи старт от сезона в световния рали шампионат за млади пилоти (JWRC).

26-годишният състезател на "Булбет рали тийм" е дебютант в надпреварата и ще се състезава с Рено Клио R3. Негови конкуренти по трасето в Истанбул ще бъдат Аарон Буркарт (Германия, Сузуки Суифт С1600), Кевин Абринг (Холандия, Рено Клио R3), Люк Матей (Франция, Рено Клио R3), Алесандро Броколи (Сан Марино, Рено Клио R3), Хари Хънт (Великобритания, Форд Фиеста R2), Тиери Нювил (Белгия, Ситроен С2 С1600), и Карл Крууда (Eстония, Сузуки Суифт С1600).

Най-опитен от конкурентите на Тошко е германецът Буркарт, за когото това е шести сезон. Кевин Абринг пък ще се пусне в надпреварата за трета година, а Алесандро Броколи е карал в шампионата, но преди няколко години.

Славов замина за южната ни съседка още в понеделник, а в 23-те скоростни изпитания ще трябва да измине общо 358,84 километра на макадамовата настилка. След силната 2009 година на варненеца, специалистите са на мнение, че той има сериозни шансове да влезе в тройката, след като проведе много добра подготовка. За първото място в ралито се дават 25 точки, вторият печели 18, третият – 15, а от 4-то до 8-о място те са съответно 12, 10, 8, 6 и 4.

Следващите четири старта, на които 26-годишният пилот ще участва, са на асфалт, където е силата му – Рали България (9 - 11 юли), Рали Германия (20 - 22 август), Рали Франция (30 септември - 3 октомври) и Рали Испания (22 - 24 октомври). Състезанията са общо шест, но Славов ще пропусне този в Португалия през май.