Варненският автомобилен пилот Тодор Славов и навигаторът му Добромир Филипов проведоха тест на макадамово трасе с дължина 2,5 километра край село Поляците.

Екипажът на "Булбет Рали Тийм" замина вчера за участието си в първия кръг от световния рали шампионат за млади пилоти (JWRC). Първият старт от сезона е в края на тази седмица (16-18 април) в Рали Турция.

26-годишният Славов навъртя близо 50 тестови километра по 2,5-километровото трасе край село Поляците, като остана изключително доволен от състоянието на автомобила. Състезателният Рено Клио R3 премина през сериозна предсезонна ревизия след тежкия миналогодишен сезон.

"Автомобилът се държа чудесно. Настройките, които направихме са много добри и вярвам, че ще ни помогнат да се представим достойно в Турция. Благодарение на тренировките през зимата и карането на сняг се чувствам много по-уверен и скоростта ни е отлична", сподели за ole-bg Тодор Славов преди да отпътува за Истанбул.

В петък са първите девет скоростни изпитания. В събота пилотите ще карат осем отсечки, а в неделния ден - още шест. Общата дължина на скоростните етапи е 358,84 километра. /БЛИЦ