Люис Хамилтън получи изключително ценен подарък от семейство Шумахер. Синът на Михаел – Мик, връчи на британеца последната каска на баща си, с която се е състезавал.

Това е случи при награждаването след вчерашната победа на Хамилтън. Люис финишира първи на Гран при на Айфел на пистата "Нюрбургринг", с което записа 91-и успех в кариерата си и изравни досегашния рекорд на Михаел Шумахер.

„Поздравления. Това е от всички нас. Страхотно постижение“, обърна се към Хамилтън младият Шумахер, който догодина се очаква на дебютира във Формула 1.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Червеният шлем бе носен от Шумахер през 2012 година, когато германецът се състезава в последния си сезон във Формула 1. Хамилтън го замести в Мерцедес от 2013 нататък.

„Нямам думи. Дори не знам какво да кажа. Аз израснах през най-успешните години на Михаел и му се възхищавах, идолизирах го за продължителната доминация. Не мислех, че някога някой, особено аз, може дори да се доближи до неговите рекорди. Чест е за мен, че успях да го настигна, но ще ми трябва време да свикна с мисълта. Нямаше обаче как да свърша всичко това без хората от моя отбор, които ме подкрепят от толкова време“, завърши британецът.

Целият спортен свят реагира положително на изключителния жест на семейство Шумахер.

Припомняме, че Хамилтън преследва и друг рекорд на Михаел. Той е на крачка тази година да спечели седма световна титла, колкото има и германецът.