ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Трансферът на Люис Хамилтън от Мерцедес във Ферари за началото на сезон 2025 във Формула 1 е факт, след като сделката бе потвърдена от "черните кончета" с пост в социалните мрежи.

Седемкратният шампион преминава в Скудерията заради клауза, която му позволява да си тръгне от Мерцедес още в края на настоящата година.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

Финансовите параметри по новата сделка не се съобщават, но се очаква пилотът да получи 80 милиона паунда.

Самият Хамилтън е голям фен на италианския производител на коли и има три коли Ferrari 599 SA Aperta и две Ferrari LaFerreris на обща стойност 8,8 милиона паунда.

"Бяха 11 страхотни години с този отбор, много съм горд с постигнатото от нас заедно. Мерцедес е част от моя живот откакто бях на 13 години. Това е мястото, на което израснах, така че решението да си тръгна е едно от най-трудните в живота ми.

Но моментът е правилен за мен да предприема тази стъпка и се вълнувам, че поемам ново предизвикателство. Вечно ще съм благодарен на семейството на Мерцедес за подкрепата, най-вече на Тото за приятелството и лидерството. Искам да завърши на върха заедно. Отдаден съм на 100% да дам най-доброто от себе си този сезон, който ще е моят последен със „сребърните стрели“, казва Хамилтън в своето изявление, част от прессъобщението, с което Мерцедес обяви неговото напускане.