Шефът на Българската федерация по мотоциклетизъм Богдан Николов е заложил цялото си имущество, за да може у нас за втора поредна година да се проведе уникалното мотоциклетно шоу "Нощта на скоковете". Събитието се състоя снощи в зала "Арена Армеец" и беше спечелено от австралиеца Джош Шиън. Домакинстото на финала на световния шампионат по мотокрос свободен стил (IFMXF) коства на федерацията ни близо милион евро.

При церемонията по награждаването Българската федерация по мотоциклетизъм получи дежурното си отличие - за най-добър организатор през годината, което взе и при дебюта си в IFMXF през 2011 г.

"Удовлетворени сме, че България отново е №1. Това се дължи само на Богдан Николов, който заложи цялото си имущество, за да платим таксата за домакинство", неколкократно припомни председателят на организационния комитет за Гран при на България Румен Петков.

След състезанието промотърът на шампионата Марко Мантли похвали организаторите и съобщи, че София ще бъде домакин на финалното състезание от IFMXF и през 2013 г. Пилотите също останаха доволни от трасето в зала "Арена Армеец" и публиката, която ги подкрепяше активно през цялото време.