Шефът в Мерцедес Тото Волф разкри, че от Ферари следят ситуацията около световния шампион Люис Хамилтън, който все още не е подновил договора си със „сребърните стрели”. Скудерията смята да се включи в преговорите за подписа на британеца, който е лидер в генералното класиране от началото на този сезон и води с 27 точки пред немския си съотборник в Мерцедес Нико Розберг и неговия сънародник Себастиан Фетел от Ферари.

Настоящият контракт на Хамилтън с немския тим е до края на този сезон, а „черните кончета” се надяват да привлекат британеца и да сформират шампионски тандемм между него и Фетел.

„Трябва да приключим преговорите скоро, защото явно от Ферари вече проявяват сериозен интерес към Хамилтън. Ако го направим, с един куршум ще убием два заека", сподели босът на „сребърните стрели”.

"Имаме най-бързата кола и много бърз пилот в лицето на Хамилтън. Според мен ситуацията е печеливша и за двете страни. Люис се нуждае от сребърния болид, за да печели, както и ние от него. Изградихме стабилни основи и сега разполагаме с организация, която може да печели още дълги години. Това е важно за топ пилотите като Люис, които преследват световната титла през всяка година”, каза още Волф.