Шефът на тима от Формула 1 Ферари Маурицио Аривабене призна, че финландският пилот Кими Райконен е допуснал грешка на старта в Гран при на Италия на пистата „Монца”. Айсмен бе втори на стартовата решетка, но не потегли веднага след изгасването на светлините и бе изпреварен от всички останали болиди. След това финландецът трябваше да направи серия от изпреварвания, за да финишира в крайна сметка пети. Неговият съотборник Себастиан Фетел стартира трети и завърши втори след победителя Люис Хамилтън от Мерцедес.

„Състезанието за Себастиан до второто място беше невероятно. Приносът му към отбора досега е изключителен. Колкото до Кими, той направи страхотна квалификация, а след това може би сбърка малко на старта, но пък успя да изпревари много коли на пистата и направи фантастично състезание. Надявахме се на два добри старта, но все пак сме доволни от уикенда. Доволни сме от напредъка, както и от надеждността", коментира Аривабене представянето на Фетел и Районен на „Монца”.

"В следващите състезания разликата между нас и основните ни конкуренти ще зависи предимно от типа писта. Ще продължаваме да работим със смирение и решителност до края на сезона. Ще се опитаме да използваме всяка, отдала ни се възможност", допълни шефът на Скудерията.