Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер очаква доминирането на Мерцедес във Формула 1 да приключи с въвеждането на новите правила от 2017 година. Историята най-комерсиалния моторен спорт показва, че даден отбор губи голямата си мощ при промяна техническия регламент. Така в близкото минало бе сложен край на ерата на Ферари, а след това и Ред Бул. С новите правила, чийто детайли все още не са изяснени, се очаква Формула 1 да стане още по-атрактивна.

„Мисля, че Формула 1 трябва да се позиционира като най-вълнуващия моторен спорт. Мисля, че това ще е възможно, ако болидите са по-бързи с 5 или 6 секунди, изглеждат по-агресивно и станат по-трудни за управление. Това ще гарантира и оспорвани състезания”, сподели Хорнер пред F1i.com.

„Формула 1 не може да съществува без фенове. Ако феновете не са въодушевени, тогава обръщат гръб. Трябва да сме сигурни, че ще задържим сегашните фенове и по-широката маса. Мисля, че трябва да направим Формула 1 по-атрактивна, а 2017 година ще бъде добра възможност. Разговорите се водят в правилна посока. Всяка промяна на регламента обаче струва пари. Важното е обаче промените да бъдат направени, ако има правилна причина за това. Те ще донесат и повече пари за спорта”, допълва шефът на австрийския тим.