Легендата на Формула 1 Михаел Шумахер призна, че за него е било удоволствие да даде път на новия-стар световен шампион и негов приятел Себастиан Фетел. При това в последния му старт като пилот. В 65-ата обиколна на финалното за сезона Гран При в Бразилия Шуми позволи на сънародника му да го изпревари. И така с петото си място той спечели третата си поредна купа на планетата в епична битка с Фернандо Алонсо. Испанецът финишира на втора позиция и се превърна в негов подгласник.

"Себастиан и Фернандо трябваше да решат борбата за титлата помежду си. Но за един приятел като Себ човек с удоволствие би направил нещо. Той не се предаде нито за миг, въпреки че още в първа обиколка претърпя инцидент и се оказа последен", коментира 43-годишната легенда.

Именно Шуми поздрави първи Фетел за третата му последователна титла.

Себастиан Фетел е едва третият пилот, след Хуан Мануел Фанджо и Михаел Шумахер, който е спечелил три поредни титли във Формула 1. Германецът стана най-младият трикратен световен шампион, след като отне първото място по този показател на Айртон Сена.