Рекордьорът със 7 световни титли във Формула 1 Михаел Шумахер не съжалява за нищо и се чувства щастлив година след окончателното прекратяване на кариерата си.

„Нито за секунда не съжалявам. Обичах Формула 1, тя дълго време бе моят живот, но беше ясно, че в тази фаза на моя живот все някога трябваше да се стигне до край. След три сезона в Мерцедес, в края на 2012 година, дойде времето да си тръгна, защото усетих, че нямам повече енергия. Половината си живот прекарах във Формула 1, и гледам назад единствено с чувство на удовлетворени. Сега обаче на фокус не са вече моите активности, а моето семейство. При нас никога няма скука. Кратко и ясно: Добре сме”, сподели 44-годишният германец на официалния си сайт.

Роденият в Керпен Шумахер се оттегли от Формула 1 и тима на Мерцедес през октомври 2012 година след Гран при на Япония. Преди това той се бе завърнал в най-престижната моторна надпревара през 2010 година, но така и не постигна победа със „сребърните стрели”.

„Естествено, че очаквахме повече. Няма съмнение в това. Въпреки всичко тази задача ме изпълни много. Радвам се, че нещата с Мерцедес вървят добре. Знам, че там работят много упорито. Те поставиха основите на бъдещето, които ще им позволят за прогресират,”, допълва Шумахер.