Българите Крум Дончев и Петър Йорданов завършиха Рали Истанбул с много силно темпо и в крайното генерално класиране заеха петото място.

Екипажът на "Приста Ойл Рали Тим" направи страхотно каране като в предпоследната отсечка дори излезе на четвъртото място в общото класиране. Обаче в този етап – Дарлик В-2 (17.88 км), Субару-то на българите получи повреда в предния диференциал, което костваше на екипажа цели две и половина минути на отсечката.

Повредата прати Дончев/Йорданов на 14-о място за отсечката и им костваше съответно четвъртото място в крайното класиране на Рали Истанбул. Те завършиха 15-те специални етапа с време 2.38:51.6 часа, на 1:17.2 минути от победителя в Турция Михал Соловов (Полша, Пежо 207 S2000). Той има време 2.27:05.0 часа и изпреварва с 1:25.7 минути Ягуз Авджи (Мицубиши Лансър Ево 9).

"Повредата повлия на общото класиране. Това ни костваше време на финалната отсечка, но е добре, че завършваме втори в класирането за европейското първенство. Това ни прави трети към момента в континенталния шампионат след две от единадесетте състезания", каза за RallyXpress Георги Дончев - мениджър и баща на Крум Дончев. /БЛИЦ