Победителят в "Хюндай Рейсинг Трофи" на Рали "Твърдица - Елена" 2017 - Симеон Симеонов, е много доволен от успеха, макар че влажната настилка му изигра лоша шега на седмия етап – „Лазарци“ 2. Там Симеонов се завъртя на пътя и се заклещи между дървета. 

„Състезанието наистина беше много тежко. Първият ден не очаквахме дъжд и бяхме по-бавни, в неделя започнахме с много по-добро темпо още от първата отсечка и постепенно качвахме скоростта“, обясни стратегията си Симеонов. 

18-годишният пилот призна, че се е опитал да види какъв е лимита на автомобила и е вдигнал много темпото в желанието си да стане пръв в клас RC5. За съжаление е влязъл с твърде голяма скорост в един от завоите и колата се е подхлъзнала. По думите на треньора Петър Гьошев Симеон се е справил отлично. „Той вече е на много високо ниво и оттук-нататък, за да става по-бърз и със секунда ще трябва много работа. Има много добра техника, трябва да се работи на психологическо ниво, защото спортът е тежък и рискован", каза Гьошев. 

Боян Гетов, който за първи път участва в шампионата Hyundai Racing Trophy изненадващо се пребори за второто място в ралито. Въпреки че е опитен пилот, неговата цел беше да завърши състезанието успешно, да натрупа километри с автомобила и да се стикова с навигатора си Стефан Кънчев. „Емоцията беше доста голяма за нас. Етапите бяха доста трудни - карахме на дъжд, на сухо, на една от отсечките имаше и катастрофа пред нас, но опитът ми помогна“, разказа Гетов.

Третото място в състезанието е успех за Виктория Гъркова с навигатор Велислава Павлова. Гъркова призна, че дъждът силно я е притеснил, тъй като не й се е случвало досега да кара цяло рали в такива условия. 
„Виктория излезе малко по-плахо в началото, притеснена от водата по трасето. Но в неделя показа постоянство и времената й се подобриха. Върви почти рамо до рамо с Боян Гетов и мисля, че трябва да се гордее с това", допълни Гьошев.

Изненадата на ралито е четвъртата позиция за водача от първия състезателен ден Денис Станчовски. 16-годишният пилот не скри разочарованието си, че заради излизането в канавката се е простил с надеждите за битка за златото. „Старахме се да наваксаме“, беше лаконичен той. Въпреки това наставникът Петър Гьошев е доволен от показаното от Станчовски - „Денис оправда очакванията ми да бъде много бърз, защото е беше много добре подготвен и мотивиран за ралито. Дори ме изненада, че в първия ден изпревари Симеон.“

Треньорът е на мнение обаче, че за 16-годишния пилот е рано да поддържа темпото на лидера в шампионата Симеон Симеонов. Така че не е изненада, че една малка грешка при това лошо време му е коствала твърде скъпо. „Състезанието обаче е безспорен успех за Станчовски“, категоричен е Гьошев.