Синът на легендата Михаел Шумахер - Мик, направи изненадващо изказване и защити световния шампион във Формула 1 Люис Хамилтън от критиците му. Бритенецът спечели седма световна титла тази година и изравни рекорда на Михаел Шумахер, но според холандския пилот на Ред Бул Макс Верстапен успехите на Хамилтън се дължат 90% на болида на Мерцедес и на 10% от таланта му.

"Когато в който и да е спорт има шампионска доминация на един спортист, то винаги се стига до пропускането на много важни фактори, отговорни за успехите му. За постигането им се искат огромна психическа устойчивост и неспирна работна етика, които не са по силите на всеки, дори бил той пилот на най-високо ниво във Формула1. Да, вроденият талант и развитието му са неизменна част от това да бъдеш шампион, но да наложиш доминация над всичките си конкуренти, означава, че ти си различен. Всичко това притежава Хамилтън, подобно на баща ми“, сподели синът на легендарния германец.

„Двамата са велики шампиони и в успехите им няма и процент случайност и никой не може да им отнеме мястото в историята. Разбирам колегите им и критиците, които не са доволни от начина, по който доминират спорта ни, но както казах, вече те са свръхамбициозни и знаят точно как да постигат целите си. Те са като големите айсберги и ние често виждаме само техния връх“, добави Мик Шумахер.