Държавата в лицето на Министерство на младежта и спорта няма нито писмен, нито устен ангажимент към мотокроса. Това обяви в „Тази сутрин” Виолета Нинова – част от експертния екип на министър Мариана Георгиева. Както вече стана ясно, Георгиева беше обвинена от оглавяваната от Богдан Николов федерация, че заплашва съществуването на този спорт в България.

"Виолета е свястна жена, която познавам от години, но тя не е човекът, който може да отговаря на въпросите, защото тук е изпратена умишлено. Не е запозната с цялата ситуация. Големият Йордан Йовчев трябваше да дойде, но го няма", заяви Богдан Николов, който води война с Мариана Георгиева.

"Това правителство, така или иначе има някакви целеви пари и ги отпуска. Има около 5 млн. лв. целеви пари, които трябва да бъдат платени на Световната федерация за участието на България по супермотокрос и мотокрос. Аз получих категоричен отказ от госпожа Мариана Георгиева. Проведе се един странен разговор – Господ няма да разбере какво ми каза. Няма човек който да може да повтори тези думи. Не искам да кажа нищо за госпожата, но аз нищо не разбрах, освен че категорично отказва", заяви пред bTV бащата и мениджър на четирикратния световен шампион Ангел Караньотов – Ивайло Караньотов.

"Става въпрос за неизпълнено проектопостановление за отпускане на 5 милиона лева, с които да се платят таксите за девет Гран При по мотоциклетизъм – три световни и шест европейски", обясни Богдан Николов.

Нинова изтъкна, че бюджетът на министерството за финансиране на домакинства е 5 милиона лева, които трябва да се разпределят за различни спортове: „Федерациите са кандидатствали с 45 проекта за близо 19 милиона лева. Всички трябва да ги вмъкнем в този бюджет. Няма как да обясним, че ще ги дадем на мотокроса и то за стари дългове и ще лишим всички тези елитни спортове”.

Старите дългове са по договор от 2009 година, сключен, за да фиксира цените, допълни Богдан Николов, който продължи да твърди, че виновна за ситуацията е именно спортният министър.