Константин Маршавелов грабна среброто след зрелищно състезание на Писта Бургас 2014

След изключително зрелищно състезание Константин Маршавелов (Мицубиши Лансер Ево Х) грабна среброто в група „МАКСИ“ на Писта Бургас 2014 – трети кръг от Националния шампионат по автомобилизъм на „Затворен маршрут“. За разлика от проливния дъжд и студените температури вчера, днес времето бе идеално и надпреварата протече с много слънце и сухо трасе.

Маршавелов потегли от пол-попозишън, но се забави на старта, което даде възможност на Пламен Камбуров (Автотранс Рали Тийм, Мицубиши Лансер Ево 9) да  влезе от вътрешната страна на първия завой и да вземе холшота. Пилотът на Ка-2 Рейсинг Тийм бе задминат и от Илия Царски (АСК „Автоцар“, Мицубиши Лансер Ево 9), но след здрава битка, успя да си върне второто място на 9-тата обиколка. След това Маршавелов погна лидера, като два пъти завъртя най-бърза обиколка на трасето (52,987), но в крайна сметка пресече втори финалната линия.

„Според мен състезанието премина много добре. Доволен съм, че завърши без никакви проблеми с автомобила. Продължаваме да се борим за титлата.“ – бяха думите на Маршавелов след финала.

Пред погледите на близо 20 000 зрители победител в Писта – Бургас 2014 стана Пламен Камбуров, а подиумът допълни Любомир Мечков (Джордан Рейсинг). Царски получи повреда в двигателя на последната 13-та обиколка и изпусна подиума. Следващото предизвикателство за Маршавелов е четвъртият кръг от Националния шампионат по автомобилизъм на „Затворен Маршрут“, който ще се проведе в Хасково на 18 октомври.