Седемкратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер получи поредно страхотно признание, след като бе избран за най-влиятелната личност в историята на най-престижната моторна надпревара. Това стана факт след допитване до десетки хиляди фенове, а резултатът беше обявен точно 70 години след първото състезание в автомобилния спорт, провело се на британската писта "Силвърстоун".

Спечелилият пет титли с Ферари германец претърпя инцидент по време на си ваканция през 2013 година и оттогава е прикован на легло и не се е появявал публично. Шумахер дълго време беше в кома и претърпя няколко мозъчни операции, а възстановяването му протича в домашни условия в Швейцария. Наскоро се появиха информации, че легендарният пилот отново може да стъпи на крака след изключително рядка и новаторска операция, която ще извърши доктор Филип Менаше.

Шумахер получи 61% във финалния вот срещу Бърни Екълстоун. 51-годишният германец държи рекорда за най-много победи (91) във Формула 1. В по-ранните кръгове от гласуването той победи величия като Айртон Сена, Ники Лауда и Хуан Мануел Фанджо, както и Енцо Ферари.

В гласуването по кръгове участваха общо 32 велики имена, свързани с Формула 1 и разделени в четири категории - пилоти, шефове на отбори, технически иноватори и специалисти, които променят хода на състезанията.