Един от най-големите отбори във Формула 1 - Ферари, претърпя сериозен трус заради слабото си представяне през сезона. Директорът на отбора Марко Матиачи беше освободен от поста, на който се задържа само осем месеца. Той беше наследен от Маурицио Арибавене, досегашен представител на цигарената компания "Филип Морис" при връзките й със скудерията.
 
Промяната във върха на тима във Формула 1 идва само броени часове, след като Матиачи обяви, че е концентриран върху работата си за подобряване на представянето на Ферари през следващия сезон. Въпреки това около пистата в Абу Даби, където вчера се проведе последното за сезона състезание във Формула 1, имаше слухове за неясното бъдеще на шефа на „черните кончета“ в отбора. Една от причините за отстраняването на Марко Матиачи е фактът, че за първи път от 1993 г. Ферари не спечели състезание през сезона. Той стана директор на тима в средата на април, когато Стефано Доменикали напусна.
 
„Решихме да назначим Маурицио Аривабене, тъй като в този исторически момент за Ферари и отбора, тимът се нуждае от човек, който има необходимите познания не само в управлението на един проект, но и познава механизмите на Формула 1. Освен това Маурицио познава много добре и отвътре ситуацията във Ферари. В последните години той беше постоянен източник на иновативни идеи. Искаме да благодарим на Марко Матиачи за работата му във Ферари през последните 15 години и му пожелаваме успех в бъдещите начинания“, обявиха от Ферари.