Пламен Стайков и екипажът му се отправят към Върнячка баня (Сърбия) за участие в 55-ото издание на Рали Сърбия. Опитният автомобилен състезател и навигаторът му Рафи Кадир ще имат много трудна задача в изключителна за нашите мащаби конкуренция.

"Тече трескава подготовка за предстоящото голямо събитие. Искам да приветствам цялата ваша аудитория и всички фенове на автомобилния спорт да заповядат да гледат Рали Сърбия, което се очертава да бъде много интригуващо. Организаторитe сa се постарали да направят добра организация, както за нас екипажите, така и за многобройната публика, която се очаква по трасетата", коментира Стайков.

"Интересът към нашия спорт в момента е изключително висок, тъй като родната спортна власт навлезе в една спирала от действия, резултатът от които е глад за адреналин и положителни емоции от любимия ни спорт", продължи той. 

"Определено имам какво ново да споделя. Предвид тежките технични трасета в рали Бохемия натрупахме много ценен опит свързан с основните настройки на автомобила. След различни видове тестове, извършихме промени по окачването на автомобила, за да получим най-доброто му поведение спрямо условията. Успоредно с това направихме и няколко подобрения свързани с ускорението, като се оказа, че е имало достатъчно ресурс, който до този момент не сме имали възможността да извлечем. Надявам се всички промени, които сме направили да допринесат за по-доброто ни представяне в тазгодишното издание на Рали Сърбия", добави Пламен Стайков.