Екипажът на "Мегапорт" Тодор Славов/Георги Стойков (Рено Клио R3) спечели 16-ото издание на Рали Варна, което беше първото състезание от националния шампионат за 2015 година.

Последната отсечка в надпреварата - суперспециалният етап по улиците на Варна с дължина 3,68 километра поднесе зрелище на десетте хиляди зрители и подреди крайното класиране. Отсечката беше спечелена от Игнат Исаев и Милен Илиев с Мицубиши Лансер Ево 9, които завършиха на 11,8 секунди пред водачите в класирането Тодор Славов и Георги Стойков. Така авансът на Славов пред Исаев, който беше трети преди тази отсечка се сви до скромните 2,8 секунди. Те обаче се оказаха достатъчни за победата.

Славов ликува в домашното си състезание, завършвайки двудневната надпревара с три победи от осем етапа и общо време от 44:05.2 минути. Това е първата победа на Тодор Славов в генералното класиране на рали от националното първенство, както и първи случай, в който варненецът оглавява класирането в шампионата.

Йордан Атанасов и Димитър Спасов (Шкода Фабиа WRC) загубиха почти минута и половина в суперспециалния етап, като колата им изгасна на два пъти в бавните завои и след второто спиране на мотора той отказа да запали отново, което наложи колата да бъде избутана до финала. Атанасов беше само на 8,2 секунди зад Славов преди последната отсечка и имаше шанс да се бори за победата, но техническите капризи на автомобила му, който загасна на няколко пъти в решителните моменти, го остави извън голямата битка. Така Атанасов/Спасов завършиха трети - на 1:25.0 минути от победителите и на 1:23 минути от вторите в класирането - Игнат Исаев/Милен Илиев ("Октан Рали Тим", Мицубиши Лансър Ево 9).

Четвърти е екипажът Георги Василев/Стефан Добрев ("Дианел Рейсинг Тим", Мицубиши Лансър Ево 9), които останаха там, откъдето стартираха в неделния ден. Три пъти на четвърти позиции в етапите и веднъж - на трето място, младият екипаж на "БулБет Рали Тим" Станислав Владимиров/Чавдар Събев (Опел Астра) поднесоха изненадата в състезанието, завършвайки пети. Те са на 3:17.8 минути от Славов/Стойков, като оставиха на 5.2 секунди зад себе си миналогодишните шампиони при автомобилите с две задвижващи колела Антон Титов/Венци Мирчев ("Октан Тим", Ситроен DS3 R3T).

Възелът на тази интрига беше заплетен тройно, защото Тихомир Стратиев/Добрин Борисов ("Марина Моторспорт", Ситроен С2 R2 Макс), които не само не успяха да заличат разликата 9.2 секунди зад Титов/Мирчев, но и натрупаха и допълнително време от още 2.1 секунди. Общо от стартиралите 29 екипажа, до финала стигнаха 20, а от 10-те екипажа, състезаващи се за учредената от града Купа Варна (само за автомобили с изтекла хомологация) завършиха едва три. Първият носител на приза е екипажът на "Одесос Рейсинг" Тодор Атанасов/Иван Минев (ВАЗ 2108).