Втори ден екип от професионалисти подготвя зала "Арена Армеец" за финала на Световното първенство по мотокрос фрийстайл, който ще бъде тази събота от 19.00 часа. Част от промоутърския екип пристигна от Германия. Те са специалисти в инженерството и изграждането на конструкцията за скоковете. Тази година ще има нови технически елементи за пилотите, трасето ще бъде с доста промени и по-атрактивно. Един от тримата - Давид Риналдо (182 точки), Майкъл Мелеро (180 т.) и  Роб Аделберг (168 т.) ще стане новият Световен шампион за 2015 година в съботната вечер.

Близо 1300 куб.метра пръст ще бъде положена, за да се спазят всички изисквания за провеждане на състезанието. В петък (11 декември) от 12:30 на среща с медиите в пресцентъра на залата с последни подробности за събитието ще присъстват шефът на промоутърския екип на Световното първенство Марко Мантлей, пилотът Роб Аделберг, Франк Ендерс, които е дизайнер на трасето, Румен Петков - председател на Гран При България и шефът на родната федерация по мотоциклетизъм Богдан Николов.

Билети за супершоуто все още има, като бройката продадени е около 9000. Малко над 1000 са останали по касите на зала "Арена Армеец", eventim.bg и партньорската им мрежа.

Вратите на залата ще бъдат отворени в 17.00 в събота за феновете на шоуто, а самото състезание започва в 19.00 часа и ще продължи до 22.15, когато ще бъде церемонията по награждаване на шампионите.