Усещане за дежа вю обхвана феновете на Moto GP тази неделя след като на пистата "Заксенринг" в Германия Валентино Роси и Хорхе Лоренсо повториха епичната борба помежду си от Каталуния и крайният резултат не се промени.

Между първото и второто място разликата е 5 точки, но победата на Валентино Роси му даде много по-голямо предимство отколкото загатват цифрите. В Каталуния, Ассен, Лагуна Сека и сега в Заксенринг Лоренсо даде всичко от себе си, за да победи легендарния си съотборник и във всички стартове не успя да изпълни целта си. Разликата между пилотите на Фиат Ямаха е 14 точки, но самочувствието на Хорхе няма как да не е леко разклатено заради постоянните загуби от съотборника си.

Условията на гераманската писта бяха ужасни през целия уикенд и първата тренировка изцяло на сухо се проведе чак в неделя сутринта. Пилотите не разполагаха с достатъчно време, за да намерят перфектните настройки и доста от големите звезди имаха проблеми в загрявката и сред изоставащите бе именно Роси. Но лошите резултати в последната сесия не бяха показателни за състезателното темпо на Доктора.

Целият анализ може да прочетете - ТУК!