Пилотът на Уилямс Логан Сарджънт претърпя ужасяваща катастрофа по време на третата тренировка за Гран при на Нидерландия тази сутрин. 23-годишният пилот загуби контрол над превзоното средство при четвърти завой и се удари в предпазната стена. Колата му, която се движеше с около 110 мили в час, веднага избухна в пламъци.

 

 

 

За щастие Сарджънт се измъкна невредим и нямаше нужда от помощ. Директорът на отбора на Уилямс Джеймс Воулс по-късно потвърди, че той е откаран в медицинския център като предпазна мярка. В резултат на това състезанието бе прекъснато с червен флаг за повече от 40 минути, докато стюардите премахнаха отломките от пистата.

 

 

Пилотите получиха възможност да направят една обиколка от летящ старт, като най-бърз се оказа Пиер Гасли с Алпин - 1.20,311 минути на доста по-сухата писта, следван от Кевин Магнусен с Хаас, който остана на 0,139 секунди от него, а трети се нареди Валтери Ботас със Заубер, на 0,844 секунди от французина. Световният шампион Макс Верстапен остана 17-и, а Перес не успя да запише обиколка за време.