Макс Верстапен нападна Себастиан Фетел след сблъсъка им в края на Гран При на Мексико. Пилотът на Ред Бул бе наказан с 5 секунди добавено време след финала заради това, че премина напряко и спечели предимство в битката си със съперника от Ферари. В този момент Фетел се разбесня по радиото и дори псува холандеца, а след това изтласка от пистата Даниел Рикардо, който опитваше да го изпревари.

След случилото се младият Верстапен се оправда с обяснението, че не бил сторил нищо повече, отколкото състезателите на Мерцедес Люис Хамилтън и Нико Розберг на старта.

„Според мен станалото е доста подобно на случилото се в първия тур на първия завой. Люис излетя там, спечели огромно предимство. Нико също изхвърча в първи завой, когато се докоснахме и той също спечели предимство. Аз дори не взех такова. Все още бях отпред и спирах, когато излязох от пистата, а при връщането бях на същата дължина напред. Абсурдно е”, коментира Верстапен.

„От тима мислеха, че трябва да върна позиция, но нямаше решение за това. Просто се стараех да сторя всичко по силите си. Поведението му бе нелепо. Даниел беше до него, а Фетел просто зави в колата му и се удариха. А след това започва да крещи по радиото. Не знам колко пъти вече е използвал ужасен език. Мисля, че трябва да се върне на училище, за да си оправи езика. Ще говоря с него, защото начинът, по който се държи, е абсурден. Винаги е толкова изнервен, през целия уикенд крещи по радиото. В момента е един много разочарован човек”, каза още Макс Верстапен.

 Резултати, програма и класиране във Формула 1