ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Световният шампион Макс Верстапен спечели 11-та си победа от началото на сезона във Формула 1 след успех в Гран При на Италия.

Надпреварата завърши с кола за сигурност, появила се шест обиколки преди финала заради болида на Дениел Рикардо, който спря и не успя да продължи.

Верстапен стигна до победата след много силно каране в първите обиколки, в които бързо се изкачи до втората позиция, след като стартира седми.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

След това световният шампион се възползва от поредното странно стратегическо решение на Ферари, които избраха да направят два стопа с Шарл Льоклер. Решението на Скудерията бе продуктувано от виртуалната кола за сигурността, която бе обявена в 12-та обиколка, когато Себастиан Фетел спря на изхода от „Лесмо 2“ с технически проблем. 

Това практически лиши монегаска от шанса да се бори за победата и той трябваше да се задоволи с втората позиция на „Монца“, въпреки че потегли първи. Подиумът в Гран При на Италия допълни Джордж Ръсел, който имаше едно сравнително скучно състезание, в което нямаше темпото да се бори с Верстапен и Льоклер, но не беше и притискан от пилотите зад себе си.

Четвърти и пети след много силни представяния след старт от дъното на колоната завършиха Карлос Сайнц и Люис Хамилтън, а шести завърши Серхио Перес, който записа и най-бързата обиколка в състезанието. Ландо Норис, Пиер Гасли, Ник де Врийс и Гуаню Джоу допълниха зоната на точките в 16-я кръг за сезон 2022 във Формула 1.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК