Президентът на Международната федерация по автомобилен спорт Жан Тод направи ново изявление относно състоянието на близкия си приятел Михаел Шумахер. С думите си пред „Билд“ французинът издаде новина, която феновете на Пилето от години се надяват да чуят.

Winbet - победата е емоция! (18+)

„Прекарвам много време със семейството на Михаел, след като стана злополучният инцидент през 2013 г. Често говорим със съпруга му Корина. Тя е много силна жена, която се оправя с всичко в семейството. Не очакваше, че ще трябва да мине през тези изпитания, но се справя отлично. Има ми голямо доверие, както и аз не нея. Благодарение на лекарите и съдействието на Корина, Михаел все още е жив. Бори се успешно с последствията. Бавно, но сигурно състоянието му се подобрява“, заяви 75-годишният французин.

Жан Тод и Михаел Шумахер работеха заедно във Ферари, докато германецът се състезаваше за „черните кончета“ в периода 1996-2006 г. През това време Пилето спечели пет шампионски титли във Формула 1. Самият Тод винаги е признавал, че чувствата му към Шумахер са като към собствен син.