Неделният финал на националното първенство по рали ще бъде и последното състезание за автомобила на Ясен Попов. Вторият в генералното класиране е категоричен, че се разделя със своето Мицубиши Лансър Ево 9 след финала на Рали Твърдица 2009.

Това е втората "деветка", която екипът на "М-Тел Рали Тим" изключително успешно подготвя в рамките на две години. Първият автомобил бе направен още преди началото на миналото първенство и сега той се използва крайно успешно от екипажа на "Престиж Рали Тим" Петър Гьошев и Димитър Спасов.

Както тази деветка, така и сегашното Мицубиши на Попови подсказват, че "М-Тел Рали Тим" е на път да се превърне в единственият истински национален препаратор на спортни автомобили. Сегашната "ен-деветка" ще бъде разкомплектована в седмицата сред Рали Твърдица, ще бъде преоборудвана и обявена за продажба.

http://www.blitz.bg/documents/newsimages/2009-10-06-cl-ULGDGFDZI.jpg"Практически след демонстрационното ни участието в писта София не сме правили абсолютно нищо по автомобила", каза пред RallyXpress Ясен Попов.

"Проблемът, който имахме малко преди победния финал в Рали Сърбия се оказа дребен и напълно е отстранен. Разбира се, колата е прегледана, ревизирани са скоростната кутия и диференциалите", добави Ясен Попов. /БЛИЦ

Предварителен стартов списък на Рали Твърдица 2009 - ТУК