Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън коментира на пресконференция, че може да бъде отстранен от участие в неделното Гран При на Маями, ако Международната автомобилна федерация (ФИА) наложи забрана за носене на пиърсинг и бижута. 

Пилотът на "Мерцедес" заяви това пред медиите, след като директорът на състезанието Нилс Витих напомни на всички отбори и официални лица, че носенето на пиърсинг и други бижута е забранено по време на състезанието и всички ще бъдат проверявани.

Хамилтън, за пореден път коментира,  че не може да премахне част от пиърсинга си. Британецът се появи на пресконференция с три часовника, осем пръстена, четири колиета и две обеци. 

Забраната обаче важи само докато пилотите са на пистата. Те нямат право да носят бижута от 2005 година, но правилото никога не е било стриктно прилагано досега.
Отборите трябва да декларират, че техните пилоти не носят бижута, както и че тяхното състезателно бельо отговаря на стандартите за пожароустойчива безопасност на ФИА.