Михаел Шумахер все още се бори да се върне към нормални начин на живот. Това завия президентът на ФИА Жан Тод, който е негов близък приятел.

Двамата работеха дълги години заедно във Ферари и имаха основен принос за най-успешния период на Скудерията във Формула 1 досега.

Вече изминаха 22 месеца, откакто Шуми претърпя жестокото си падане на ски във френските Алпи и получи сериозни мозъчни наранявания след тежкия удар на главата си в скала. Първоначално седемкратният шампион беше поставен в изкуствена кома, после прекара няколко месеца в интензивното отделение в Гренобъл, преди да бъде премесен в болницата в Лозана.

От септември миналата година Михаел е в дома си в Швейцария. Оттогава официална информация за състоянието му липсва, като последната такава беше, че движи очите си и разпознава близките около себе си, но не може да ходи и да говори.

Сега Тод, говорейки на брифинг пред медиите в Мексико, заяви че е бил много горд от постиженията на Шуми. "Михаел е близък мой приятел. Неговото семейство е много близко с мен, както и аз с него", каза Тод.

"Виждам Михаел много често, той още се бори. Трябва да продължим да се борим със семейството му", добави шефът на ФИА.