Каращият атрактивното Ауди S 1 Николай Златков ("Проспийд") и Петър Гьошев ("Престиж Рали Тим", Мицубиши Лансър Ево 9) спечелиха първите места в двете обединени групи при X-овете и А-новете. Двамата завършиха с най-добри времена, съответно от 2:49.08 минути и 2:55.89 минути, които регистрираха в третата сесия на планинското рали край Кюстендил.

В генералното класиране на Осогово 2010 Златков е първи, а Гьошев – трети, като между тях се задържа пилотът на "Приста Ойл Рали Тим" Борис Борисов (Субару Импреза WRX ), който е първи в Х4. Борисов обаче си осигури втората стартова позиция днес с времето от второто изкачване по трасето, след като в третия манш не успя да завърши поради повреда на скоростната кутия. Той е на 2:57 секунди от Златков.

Разлика от 0.53 секунди раздели Гьошев и започналият особено успешно първата квалификация пилот на "Интерлийз" Игнат Исаев (Мицубиши Лансър Ево 9). Във втория и третия манш Исаев обаче даде по-слаби времена от Гьошев, който за три изкачвания по трасето свали общо 4.1 секунди при първото си участие на класическото кюстендилско трасе.

Илия Царски, който остана на шестото място в генералното класиране и трети в подреждането на обединената група А и N, смята, че причината е дългия престой на скамейката.

"Другите са карали много повече от мен", сподели пред bgnrc Царски.

Зад неговите думи обаче вероятно се крият не само дразнещите дребни проблеми с техниката, но и това, че последните дни (за пореден път) Илия мина през болнично заведение. Този път заради "зверска" по неговите думи бъбречна криза. /БЛИЦ