* Осрахме се навсякъде, където можахме! (оценката на Тодор Батков за представянето на Левски през есенния полусезон)

* Паста ли е, еклер ли е, не знам - страхотен престъпник! През целия мач се вайка, офка, пуфка и накрая и двата отбора сме ощетени. Сам си призна: Ох, май осрах мача. Свиря дузпа, защото не знам дали имаше за вас. Абстрахираме се от грешките на тези тримата вълшебници - трябва да вкараме гол. (Любо Пенев за съдията Стефан Спасов)

* Не виждам нищо лошо да стимулираш някого да побеждава, но не и да си сваля гащите. (Любослав Пенев)

* Единственият начин да се класираме за световното първенство в ЮАР е самолетите на Италия и Ейре да се сблъскат. (Христо Бонев-Зума)

* Отивам на тренировка и гледам - един бяга назад, друг ходи настрани, трети скача надолу. Да дойдат да кажат: Тренер, не мога, не става, преядох, препих, болят ме пръстите, много щраках. (Любо Пенев)

* През целия си живот не съм откраднал и 1 лев. (Александър Томов)

* Какво друго ми остава, освен да извадя Левски от първенството и да отидем да играем в шампионата на Шри Ланка или Косово. (Тодор Батков)

* От 100 изиграни мача в българското първенство, 102 са уредени! (Ивайло Дражев)

* Не настивайте и не прекалявайте с наваксването на натрупания сексуален глад. (Тодор Батков към футболистите на Левски)

* Продавам пилета, вино и други неща, но не Левски и вестник "Стандарт". (Тодор Батков)

* И Барса не мачка като нас! (Тодор Батков)

* Националният отбор е като горещ картоф (Йордан Лечков)

* Обещавам ви, ако ми дадат снукса (б.р. - скункса), тия, които ми го докараха, ще го изядат, независимо от какъв материал е. Ако трябва, ще лазя, но ще го сторят. (Тодор Батков след "Казанската афера")

* Емо Костадинов не е управлявал двама циганина, а ще управлява БФС. (Кандидатът за президент на БФС Ивайло Дражев преди конгреса)

* Бях бесен на летището в Баку, защото не може всички да се покрият като плъхове. Идва ми някакво секюрити и ми казва: "Не може да летите, разполагайте се, утре в 7:00 часа ще потеглите". Бяха ни вкарали в гейта, който беше заключен и дори нямаше тоалетни. Бяхме заградени като овце. (Тодор Батков е изнервен от случилото се в Азербайджан покрай гостуването на ФК Баку)

* Когато ми е запушен носът, направо побеснявам. Затова винаги си нося капки в чантата за лаптопа. (вратарят Славчо Тошев)

*Създадохме доста проблеми на Левски и не мисля, че играхме като шматки. (бившият треньор на Ботев Костадин Ангелов)

* Приемам забележката от запалянковците, че президентът на Левски е най-популярният човек в България и когато той говори, врабчетата мълчат (Тодор Батков)

* Аз не пия, че да го уча как да кара?! (Даниел Боримиров за скандалния Юсеф Рабех)

* Отивам да купя памперси за бебето си. Пожелавам ти и ти да имаш толкова хубаво бебе. Бих ти помогнал, но вече съм обвързан. (Съдията Цветан Георгиев се обръща към журналистка)

* При гола на Литекс не ме блъснаха. Просто ме заровиха в игрището. (Вратарят на Левски Георги Петков)

* Във футбола каквито бели можах, направих. Сега отивам да правя деца! (69-годишният Иван Славков-Батето)

* Рядко ми се случва да правя секс по 2-3 часа. Обикновено минавам по-бързо, защото съм много изтощен от тренировките. Лягам и заспивам, като пребит съм. Не кръшкам на жена си. Чуждите жени, естествено, са по-апетитни, но не всичко, което хвърчи, се яде. (Георги Какалов)

* Не знам това момче баница ли е, мекица ли е, според мен си е тутманик. ( Христо Бонев за съдията Цветан Георгиев-Малката Баничка)

* Славия беше бялата лавина, но времето се стопли и тя се превърна в ручей, който всеки прескача (Наско Сираков)

* Влакът от Мездра тръгва. Беше малко счупен, но се оправи и бавно набира скорост. (Капитанът на Локомотив (Мз) Предраг Пажин)

* Футболът не е математика. Така че две и две не прави четири. (Христо Стоичков)

* Какво означава по-свободна игра? Да разстрелят някой от нашите ли? (Треньорът на Берое Илиан Илиев)

* За мен няма никакво значение дали се казва Саидходжа, Спиро или Али Баба. Всички са еднакви. (Любо Пенев за нападателя Дормушали Саидходжа)

* Дано сега Любо Пенев се успокои, след като синът ми го няма. Да видим какъв централен нападател ще вземе - Тигъра от Парагвай или Мишката от Занзибар.(Бащата на Дормушали Саидходжа - Сафет)

* Оградата на стадиона на Симитли може да бъде използвана за театър или за отглеждане на зайци, но не и за футбол. (Бившият изпълнителен директор на Миньор (Перник) Георги Славчев)

* Имаше една руска приказка за Иванушка глупака. Явно толкова им е умственият багаж на нашите Ивановци. (Изпълнителният директор на ЦСКА Венци Живков за Иван Иванов и Иван Караджов)

* Опитваме да ловим с трици маймуни, но в Кипър се видя - маймуната си иска банан и това е. (Георги Илиев - Майкъла коментира загубата на националите от Кипър с 1:4)

* Веско, кой те удари в мелето след червения картон на Рабех?
- "Тоя, Цигов чарк ли е, къв е. Ели Маркес май му викат" (Веселин Минев от Левски)

* Нали чакате на разни Бербатковци, Устатковци и Шматковци? Като нямате победи и футбол - яжте ми оная работа! (Христо Стоичков)

* Живко Миланов трябва да си гледа детето. Питайте жена му за трансфер навън. (Тодор Батков)

* Приемам забележката от запалянковците, че президентът на Левски е най-по-пулярният човек в България и когато той говори, врабчетата мълчат. (Тодор Батков)

* Трябва да се обесим на гредата всички. (Екскапитанът на Ботев (Пд) Илиян Гаров след загубата с 0:4 от Локомотив (Сф)

* Съдията се представи по срамен начин. Той е един Чарли Чаплин.  Преди двубоя заявих, че ако съперникът ни е огън, то ние сме водата. Да, ама ние станахме на бензин и керосин. (Наджи Шенсой)

* Ако вземем Момиров в Левски, ще бъде трансферната ни бомба  (Георги Иванов-Гонзо)

* За мен най-добрият вариант за заместник на Бербатов е Гонзо. Има и други варианти - Миро Манолов, Димитър Макриев. Но на България е нужно голямо говедо, каквото е Гонзо. (Вили Вуцов)

* Какво значи, че на Лазаров му се приискало той да я бие? Ами аз може да искам да стана шеф в Барселона. Така безотговорно дузпи може да си бием в махалата, докато си пием бирата. (Георги Илиев-Майкъла за пропуска на Електричката в мача Черно море - ЦСКА 1:0 през пролетта)

* Играчите на Левски са много суетни. Обикновено след тренировка е доста натоварено пред огледалото. Като светофар в София около 17 часа. Всички се блъскат голи и трябва да внимаваш да не ти откраднат гела. (Нападателят на Левски Христо Йовов)

* Трябва да бием по-силно и по-точно. Да целим ъглите. Няма голове, няма точки. Ама и то как да има голове, като Любо Пенев е на пейката. (Любо Пенев)

* Писна ми от това БфС. Лятото играхме в жегата, изгоряха ни перчемите. А сега в 8 часа вечерта, в студено. (Любо Пенев)

* Нападател, който струва 35 милиона евро, трябва да стои там и да ги нюха (Емил Велев-Кокала)

* Отборчета като Литекс умират от страх още на табелата преди Казанлък (коментар от мача Берое - Литекс 3:0)