Бизнесдамата Анелия Златкова стана мажоритарен собственик на втородивизионния ПФК Нефтохимик Бургас 1962 АД. Тя придоби 81% от бургаския клуб чрез дружеството си „Бест спорт 1962” ЕОД, пише "Флагман".

Това бе напълно очаквано, след като преди 10 дни сдружението на феновете отказа да стане собственик на Нафтата. Изключително изненадващ обаче е другият съсобственик, който ще бъде вписан в книгата на акционерите. Това е изпълнителният директор на Нефтохимик Костадин Джамбазов, който взема 18% от дружеството. По информация на "Флагман" той е получил акциите от Павел Бошнаков. Със символично участие с 1% остава СНЦ Нефтохимик Бургас 1962.

Анелия Златкова се върна в оперативното ръководство на клуба от седмица, когато бе назначен нов старши треньор Диян Дончев и нов изпълнителен директор - Николай Димитров - непозната фигура за спорта в Бургас. За него е известно, че за последно е бил треньор в школата на Локомотив (София). 

Новият екип ще има тежката задача да стабилизира клуба. Дълговете към този момент доближават 900 хиляди лева, а макар и напоследък играта на отбора да беше подобрена, то Нафтата продължава да е далеч от това, което трябва.

КЛАСИРАНЕТО ВЪВ ВТОРА ЛИГА