Изключително грозна сцена се разигра по време на последната тренировка на Нефтохимик преди мача с Левски, който е в събота от 21:15 часа на стадион "Лазур". Именно на съоръжението на "шейховете" се случи инцидент в петък вечер, разказва "Флагман.бг".

Тренировката бе помрачена от безобразното поведение на фанатизиран лумпен, който се нахвърли с ритници върху единствената журналистка, дошла да отрази тренировката - колежката от "Бургас24" Стиляна Божидарова.

Повод за "гнева" на лицето, което изглеждаше меко казано неадекватно, стана публикацията на журналистката от месец май т.г., в която тя е дала трибуна на футболист на Нефтохимик, оплакал се, че лумпени са го причакали и ошамарили заради загубата от Ботев (Гълъбово).

Футболният ултрас директно се засили към журналистката, събори я на земята и започна да я рита в корема, така сякаш налага равен по ранг човек, разказват още бургаските колеги.

Само присъствието на цялото ръководство на Нефтохимик предотврати по-сериозни ексцесии.

Служителите на Пето РУП реагираха светкавично и буквално за час хулиганът, с малко име Манол, е задържан за срок до 24 часа. Срещу него е образувано досъдебно производство за нанасяне на средна телесна повреда, по който го грози лишаване от свобода до 5 години.

Манол е един от тарторите в агитката на Нефтохимик. Работи като охранител на МОЛ "Галерия". Известен е с агресивното си поведение на футболни срещи и е стар познайник на органите на реда.

Заради същите тези хулигани, които от години се опитват да раздават собствено правосъдие, преди дни футболен клуб Нефтохимик бе глобен с 37 хиляди лева, като впоследствие глобата бе редуцирана на 19 хиляди лева.

Екшънът на тренировката се разигра малко след като кметът на Бургас Димитър Николов си тръгна от стадиона. Градоначалникът беше дошъл да повдигне духа на футболистите на Нефтохимик преди важния мач.

 

Всичко за Първа лига - ТУК

Програмата на Първа професионална лига