Формацията на Нефтохимик U17 пропусна да победи Черноморец в дербито, което се игра в изминалия кръг на юношеската група. Мачът завърши 0:0, но домакините от Нефтохимик може да съжаляват за пропуснатата победа. Нафтата пропусна да отбележи попадение най-вече през втората част, когато след статични положения първо Илиян Николов пропусна, а след това и Петър Зелямов не успя да се разпише.

U19 на Нефтохимик пък успя да спечели ценна точка при гостуването си на Берое в Стара Загора. Момчетата на Николай Кръстев завършиха 1:1, като попадението за бургазлии бе дело на Радостин Неделчев в 75-та минута.

Родените 2004 година, водени от Георги Терзиев, загубиха от Черноморец с 1:2, като трябва да се отбележи, че повечето играчи в тима на Черноморец са с една година по-големи, което в крайна сметка натежа за крайния резултат. 

Иван Райков отбеляза гола за Нефтохимик, а победното попадение за Черноморец падна 10 минути преди края на срещата. Въпреки загубата Терзиев похвали играчите си за показаното на терена и ги поздрави за страхотната игра.

В други две срещи на тимове от школата на Нефтохимик родените през 2005 година победиха Свети Никола с 5:1, а най-малките "шейхове", родени 2008/09, се наложиха над Бургас Спорт (Долно Езерово) с 14:1.