Първата тренировка за Сезон 2017/2018 се отлага за 19 юни (понеделник). Това обявиха днес на пресконференция изпълнителният директор на клуба Николай Тодоров и спортният директор Станимир Димитров. Причината е, че все още няма яснота около финансирането на Нефтохимик.

"За да продължи отбора във Втора лига ние трябва да имаме бюджет, да знаем с какви пари разполагаме, за да можем да предвидим посоката, в която ще вървим. Истината е че до този момент аз нямам точни и ясни параметри с какво разполагаме. Изготвил съм бюджет с минималните разходи за следващата година във Втора лига, но до този момент виждам само добри намерения.

Беше свикано извънредно заседание на Комисията по спорт и за първи път аз видях толкова обединени хора около идеята Нефтохимик, около идеята, че град Бургас трябва да има професионален отбор. Всички бяха единодушни, че клубът не трябва да се закрива. Но за съжаление не получихме ясни отговори относно финансирането. Благодарен съм и на г-н Бошнаков, който винаги е бил зад клуба, но до този момент и с него няма спонсорски договор за следващата година. Правим всичко възможно отборът да продължи, постигнахме договореност със старши-треньор, говорим с футболисти, които да започнат с нас, уговорили сме контролни срещи и подготвителен лагер.

Ние трябваше да започнем подготовка утре, но поради тези причини ще я отложим до понеделник, защото трябва ясно да видим какви ще са финансите. Ако това не се случи вариантите пред нас са два. Първият е да се откажем от участието си във Втора лига, да пропуснем тази спортно-състезателна година и от следващата за започнем в "Б" окръжна група. Вторият е да започнем участие с юноши и да търпим загуба след загуба до края на сезона. – заяви изпълнителният директор Николай Тодоров.